Cine nu iubește pietrele prețioase, semiprețioase sau pe cele care au, după studiile făcute de specialiști, efecte vindecătoare? Sunt lăudate din plin pietrele metafizice și beneficiile pe care acestea le au în vindecarea anumitor afecțiuni sau folosirea lor ca amulete care aduc noroc și energie pozitivă. Cu ani în urmă, într-un interviu acordat de către Katy Perry revistei Cosmopolitan, aceasta a declarat că „incapacitatea ei de a rămâne singură pentru mai mult timp se datorează cuarțului roz”. De asemenea, renumita Adele a declarat că a avut un spectacol nereușit în 2016 pentru că se pare că își pierduse niște cristale pe care le purta tot timpul cu ea. Și, probabil, sunt multe asemenea exemple, însă astăzi mi-am propus să povestesc despre altfel de cristale, cristalele Swarovski.
Îmi place să împodobesc machiajele cu accesorii de genul penelor, perlelor, paietelor sau cristalelor. Pentru un efect maxim de strălucire folosesc cristale, pietre, chiar și pentru sprâncene sau buze. Am în trusa de machiaj pietre veritabile Swarovski la care țin foarte mult și care au povestea lor. De fiecare dată când merg în călătorii sunt încântată să petrec timp în magazinele cu accesorii pe care le-aș putea folosi la academia The Mirror în timpul cursurilor sau pentru ședințele foto.
Ce sunt, de fapt, cristalele Swarovski ?
Nu sunt pietre semiprețioase, sunt pietre artificiale, realizate dintr-o sticlă care conține plumb de foarte bună calitate. Conținutul de plumb, undeva între 30%-35%, contribuie la strălucirea pe care o știm cu toții, acea strălucire asemănătoare pietrelor prețioase.
De unde vine numele acestor pietre ?
Vine de la creatorul lor, Daniel Swarovski (1862-1956), fiul unui pasionat de meștesugul prelucrării sticlei și cristalului undeva, în Boemia. Cu timpul, Daniel și-a descoperit pasiunea pentru cristale și a reușit să patenteze o mașină de o calitate uimitoare la acea vreme, care înlătura erorile ce apăreau la prelucrarea manuală. În jurul anului 1895, împreună cu un prieten și cumnatul său înființează compania Wattens. A fost doar startul pentru ani de succes, cu răsunet în lumea întreagă. Cristalele companiei au fost preluate de creatori de moda, designeri de interior, bijutieri și makeup artiști. Nimeni n-ar fi crezut că numele său va deveni cunoscut în toată lumea și că peste mai bine de 100 de ani, Swarovski va fi un nume atât de răsunător, cu 20.000 de angajați în peste 120 de țări și cu profituri imense.
Swarovski este mai mult decât un brand de bijuterii pentru că de la momentul în care Coco Chanel și Elsa Schiaparelli s-au lăsat inspirate de cristalele glamour și le-au integrat în colecțiile lor, istoria cristalelor a devenit de interes și pentru make-up artiști. Londra a trăit, cu ani în urmă, una din cele mai grandioase evenimente– o gală de caritate care a purtat numele celebrei mărci- „The Swarovski fashion Rock Collections for The Price’s Trust”. Această reprezentație a împletit istoria colecțiilor în stil rock’n’roll cu o gală de caritate. Totul a fost învăluit în strălucirea uimitoare a cristalelor și a stelelor modei, muzicii, filmului. Christopher Kane a creat special pentru acest eveniment un vibrant colier cu pandativ din cristale încrustat în ametist și catifea violet. O altă minune a serii respective a fost Ace of Spade– un pandativ care are o structură similară cu a candelabrelor Swarovski și o ploaie de pietre din zirconiu. Iar ca un tribut special, venit din partea Casei Versace, a fost lansat un cristal de culoarea lămâiei, tăiat într-o forma asimetrică– creație la care Donatella a lucrat împreună cu Swarovski. Tot la acest eveniment și-a făcut apariția Kate Moss într-o superbă rochie bătută în 60.000 de cristale marca Swarovski care se pare că a valorat în jur de 40.000 de lire sterline.
Am amintit acest moment epocal din istoria Casei pentru că grandoarea sa a reflectat cu adevărat valorile Swarovski și cultul pe care înalta societate l-a ridicat acestui nume. Această companie devenită emblemă a luxului din zilele noastre a transformat cristalul într-un accesoriu al eleganței, obligatoriu și aproape suficient. Tot ce ne rămâne de făcut este să strălucim chiar și atunci când nu am completat garderoba de accesorii cu cristalele Swarovski.
sursa foto: site oficial și pinterest.com