Sprâncenele  sunt  doar surori, nu gemene. Și asta pentru că nicio pereche de sprâncene nu este perfectă,  așa cum niciun ochi nu este la fel cu celălalt. Nimic nu completează  fizionomia ca o pereche de sprâncene bine conturate. Este misiunea profesionistului de a contura și evidenția într-un mod cât mai fericit perechea de sprâncene fără a le face să pară artificiale. Credeți-mă că sunt destule de învățat despre forma și culoarea sprâncenelor pentru un rezultat grozav.

Pentru mine este o bucurie să am de fiecare dată altă pereche de sprâncene de consultat și să recomand  varianta cea mai potrivită. Fie pensat, vopsit, fie machiajul semipermanent despre care vă voi povesti în curând, important este ca fiecare fir de păr al sprâncenei să fie la locul potrivit. 

De foarte multe ori, un singur fir de păr extras de unde nu e cazul schimbă complet întregul design al sprâncenei. Să presupunem că nu aveți timp să vă programați o întâlnire la un specialist. Iată  câteva reguli de care ar trebui să țineți cont atunci când vă îndreptați atenția către sprâncene :

  • primul pas este să le dăm formă, lungime și culoare potrivită;
  • al doilea pas, la fel de important, este de a le îngriji constant.

Dacă părul este deschis la culoare, sprâncenele trebuie să fie cu un ton-două  mai închise, iar dacă culoarea părului este mai închisă, este indicat ca sprâncenele să fie cu un ton, chiar două, mai deschise. Recomand să nu apelați niciodată la culoarea neagră,  chiar dacă aveți părul negru, intens. Culoarea neagră înăsprește și îmbătrânește fizionomia !

Trebuie, de asemenea, luată în considerare forma feței, ajustările făcute având scopul de a da o formă cât mai potrivită. În funcție de forma feței,  iată câteva recomandări:

  • pentru fața ovală, alungită, sprânceana poate fi pensată puțin mai adânc la baza nasului. Lăsați coada sprâncenei puțin mai lungă decât punctul care arată ca ar trebui să se termine sprânceana.  Forma ideală în acest caz este cea dreaptă. Evitați sprâncenele foarte subțiri, vor lungi și mai mult fața !
  • la fața rotundă, secretul este să păstrați sprânceana ușor mai scurtă decât ar fi în mod normal.
  • în cazul feței pătrate trebuie păstrată o linie subțire și trebuie evitate unghiurile, rolul sprâncenei fiind de a îndulci fizionomia.
  • la fața în formă de inimă (de triunghi cu vârful în jos), partea de sus a feței este cea mai evidentă. Păstrăm sprâncenele puțin mai scurte, grosimea este medie.
  • în cazul feței triunghiulare (cu vârful în partea de sus), fața este mai îngustă în partea de sus, așa încât  sprâncenele vor fi mai groase, bine conturate și arcuite delicat, puțin mai lungi în ambele capete.
  • la fața diamant, mai lată în zona de mijloc a feței, în timp ce zona superioară și cea inferioară sunt mai înguste, mărim spațiul dinte cele două sprâncene.

Aveți  nevoie de o oglindă, pensetă, demachiant, foarfec, o perie, creion sau fard  și dischete demachiante, plus un  profesionist care, pentru început, să vă consilieze.

Care ar fi pașii pe care e bine să-i urmați după ce ați decis forma feței și că doriți să vă ocupați singure de ele ?

  1. 1. Demachiați sprâncenele;
  2. 2. Înainte să vă pensați, marcați punctele cheie ;

Sprâncenele trebuie să înceapă în dreptul liniei imaginare care se formează în colțul exterior al gurii, nară și colțul interior al ochilor. Dar și aici sunt multe de discutat pentru că e foarte importantă distanța dintre ochi, morfologia feței. Zona de curbură maxima, punctul cel mai înalt al sprâncenei, trebuie să corespundă liniei imaginare care se formează între nară și iris, iar sprâncenele trebuie să se termine la baza liniei care unește nara și colțul exterior al ochiului. Pare complicat ? :)) 

  1. Pieptănați sprânceana și verificați dacă aveți fire de păr mult prea mari  prin pieptănarea în sus, către exteriorul sprâncenei, care  ies mult în exterior. Daca este așa, folosiți un foarfec și tăiați surplusul, urmărind forma naturală a sprâncenei;
  2. Apoi intervine partea cea mai interesantă: pensatul.
  3. Conturați cu un creion sau aplicați fard cu ajutorul unei pensule dacă sunt zone neacoperite de fire de păr;
  4. Folosiți un fixativ sau ceară de paăr pentru ca firele să rămână la locul lor.

Pentru conturarea sprâncenelor începeți întotdeauna cu sprânceana cu probleme. Dacă după ce ați  terminat de conturat sprâncenele, una este mai ascuțită și una mai rotundă di cauza formelor naturale, corectați acest lucru pe conturul exterior cu ajutorul unei pensule plate și corector.

Este complicat și nu reușiți sub nicio formă? Apelați la sfatul unui profesionist!

 

Sursa foto: pinterest.com

 

 

 

 

Author