În fiecare zi, tenul tău duce adevărate lupte cu mediul extern, iar nu întotdeauna poți sta deoparte de stres sau poluare. Aș fi fericită dacă ai descoperit deja că unele dintre obiceiurile tale zilnice au un impact mai puternic asupra tenului decât te-ai fi gândit. Dacă nu, îți spun eu că pielea se regenerează continuu prin celulele noi care se formează în derm (stratul inferior al pielii) și urcă spre epidermă  având un ciclu de viață de 28 de zile, după care mor. Acesta este, de fapt,  procesul de regenerare a pielii, proces  care este mult mai intens în cazul tenului tânăr și care încetinește odată cu înaintarea în vârstă.

De ce are nevoie pielea de regenerare și, implicit, de hidratare?

Răspunsul este foarte clar:  pielea este principala barieră de apărare împotriva deshidratării, infecțiilor, loviturilor sau temperaturilor extreme. În unele cazuri, pielea preia temporar chiar și alte funcții, ca de exemplu, cea a rinichilor. În starea ei naturală, pielea are propriul ei grad de hidratare, ceea ce reglează circuitul apei din derm către stratul de suprafață. Sebumul ajută și el la formarea unei bariere care previne pierderea umidității din țesuturile pielii. Hidratarea pielii este una dintre etapele cele mai importante. Puteți folosi uleiuri hidratante, antioxidanți, ingrediente nutritive și uleiuri esențiale. De asemenea, o hidratare eficientă implică aplicarea unei creme lejere cu SPF (factor de protecție) pe timpul zilei, dar și aplicarea unei creme nutritive care hrănește pielea pe timpul nopții.

Când vorbim despre hidratarea pielii, multă lume apelează doar la cremele hidratante. Este bine de știut că nu sunt singurele  care contribuie la frumusețea tenului. Vă recomand să apelați la demachiante  pentru că și acestea au rolul lor. O curățare incorectă și neadecvată a tenului poate duce la uscarea și deshidratarea pielii. Cu siguranță, un ten nedemachiat seara va arăta în timp mult mai rău dimineața. Folosiți demachiantul și dimineața, și seara. Este foarte important, iar rezultatele le veți constata în timp. Când pielea nu este bine hidratată, nu suferă doar tenul, ci și buzele, precum și zona din jurul ochilor, ceea ce înseamnă că aceste zone au nevoie de hidratare realizată cu produse dedicate tipului de piele pe care îl avem.

Pielea din jurul ochilor și a buzelor este mult mai sensibilă și mai subțire decât restul feței, așa că e nevoie de o îngrijire suplimentară . Care ar  fi, așadar, produsele de îngrijire? Creme, geluri sau serumuri pentru ochi, ori creme, balsamuri sau geluri pentru buze. Ca și crema hidratantă acestea trebuie aplicate zilnic, în special dimineața, pentru hidratare și cu rolul de a proteja pielea de factorii de mediu. Puteți, de asemenea, să folosiți apa termală. Are un efect hidratant și revigorant indiferent de anotimp, mai ales vara, când este o adevărată plăcere pentru piele. Aplicați măști hidratante  naturale, acestea vor aduce un plus de hidratare și vor da suplețe tenului. Măștile naturiste sunt menite să exfolieze celulele moarte ale pielii și să stimuleze circulația sângelui la nivel facial, lăsând astfel pielea mai netedă și mai catifelată. Vă recomand să apelați la ele de două ori pe saptămână.

Indiferent de calitatea produselor de make-up pe care le folosiți sau de cât de bune sunt sfaturile unui make-up artist, e bine să aveți în vedere câteva reguli simple: că fumatul şi alcoolul sunt dăunătoare, ştie toată lumea, dar consecinţele exacte sunt mai puţin cunoscute. Alcoolul, în cantităţi exagerate, pe termen lung, îmbătrâneşte pielea şi o deshidratează, iar fumatul distruge nivelul colagenului şi grăbeşte apariţia ridurilor. Cum toată lumea este într-o grabă continuă, gătitul iese din discuţie de multe ori, iar consumul de junk food devine un obicei… nesănătos. Peste cinci sau zece ani se vor observa carenţele, aşa că fructele şi legumele ar trebui să rămână la loc de cinste. Alimentaţia sănătoasă merge mână în mână cu activitatea fizică, iar cele 30 de minute de mişcare pe zi ar trebui să devină rutină, mai ales că exerciţiul fizic dilată venele, sângele este transportat în corp mult mai eficient, mai uşor, mai aproape de piele. Secretul unui ten frumos este grija pentru propria persoană, iar detaliile fac diferenţa! Și nu uitați de consumul de apă!

sursa foto: pinterest.com

Author