Este necesar să am o consultație cu cea care dorește aplicarea procedurii dermopigmentării chiar înainte de a mă „apuca de treabă”. În primul rând, pentru că trebuie să discutăm ce își dorește, apoi, pentru că trebuie să văd cum arată sprâncenele, buzele sau ochii, dar și pentru că este foarte important să știu dacă există boli sau situații care conduc la interzicerea sau amânarea procedurii. De ce? Pentru a avea cele mai bune rezultate. Chestiunea primordială, după efectuarea procedurii, este vindecarea normală a clientei. Și atunci… avem două aspecte în vedere: bolile posibile, cu potențial de a afecta sau de a fi afectate (le voi prezenta pe cele mai importante ) și interdicții generale, înainte de procedură.
Astfel, nu e indicat să apelați la dermopigmentare dacă aveți:
- Diabet – după cum știți, există diferite tipuri de diabet. Unele sunt controlate prin dietă, iar altele necesită injecții cu insulină. Oricare care ar fi cazul, este important să știm care este gradul diabetului deoarece, în anumite situații, este posibil să se aplice procedura. Evitarea aplicării acestei poroceduri are legatură cu gradul de vindecare, doar atât.
- Boli de inimă – procedurile de micropigmentare sunt proceduri invazive, cu risc de infecție bacteriană. Aceasta poate duce la o stare gravă pentru persoanele care au anumite afecțiuni ale inimii. Din acest motiv, recomand consultarea cu medicul cardiolog înainte de procedură.
- Alergie – există persoane care sunt sensibile, alergice la latex. Această alergie a fost recunoscută în jurul anilor ’70 și a devenit o problemă gravă de sănătate .
- Hipertensiune – acest termen este folosit de medici atunci când presiunea sângelui este ridicată. Când există această afecțiune, se pot lua medicamente pentru subțierea sângelui. Dacă în timpul procedurii există sângerare intensă, aceasta va funcționa ca diluant al pigmentului ce trebuie inserat în piele. Deci, singura problemă în acest caz este legată de gradul de sângerare care poate conduce la cicatrici mari în timpul vindecării.
- Sarcina /alăptarea- personal, nu recomand aplicarea acestei proceduri nici în cazul sarcinii, nici în perioada alăptarii. Există potențiale pericole care pot duce la afectarea fătului, desigur, în anumite cazuri. Pentru siguranța tuturor, recomand oferirea acestor servicii după ce s-a născut copilul, iar mama nu mai alăpteaza sau este spre finalul perioadei de alăptare.
- Glaucom – această afecțiune poate duce la pierderea vederii. Aici sunt opinii pro și contra în ceea ce privește operațiunea de dermopigmentare a ochilor. Chiar dacă are avizul medicului în favoarea procedurii, sunt întodeauna rezervată.
- Cancerul de piele – pielea este nesănătoasă, drept urmare se evită această procedură.
- Psoriazis.
- Dermatita.
- Iritații și texturi anormale ale pielii.
În privința interdicțiilor generale, înainte de procedură, voi aminti pe cele mai importante. Despre restul discutăm când veți dori să apelați la o procedură de dermopigmentare:
- În ziua în care urmează să se aplice procedura, nu consumați cafea, cola, energizant.
- Cu 48 de ore înainte de procedură, nu consumați nici o băutură alcoolică, nu administrați aspirina, ibuprofen , alte calmante sau medicamente.
- Nu recomand donarea de sânge înainte și după ziua procedurii.
- Se evită pensarea sau epilarea cu ceară a sprâncenelor cu cel puțin două săptămâni înaintea ședinței.
Interdicții în cazul conturului de ochi:
- Extensii gene;
- Lentile de contact;
- Rimel, tuș ochi.
Interdicții în cazul buzelor: rană deschisă sau herpes.