Temperaturile au scăzut considerabil și în scurt timp vom căuta prin magazine haine, fulare și mănuși cât mai călduroase. Dacă ne ascundem mâinile asta nu înseamnă că trebuie să nu mai vizităm saloanele de profil. Dimpotrivă! Cred că nu ar trebui să existe o zi din cele 365 care ne sunt dăruite în care să nu acordăm o importanță deosebită mâinilor.
Astăzi vă facem cunoscută povestea a două surori care au gândit împreună o afacere la vârsta de 20 de ani. Pentru a fi sigure că nu au concurență s-au mutat la părinți, în Italia. Acolo, s-au înscris la un institut condus de un renumit doctor. Este vorba despre dr. Ivano Burello, fondatorul Labio Cosmetici, care caută de peste 40 de ani ingredientele și rețetele care întruchipează căutarea umană eternă pentru bunăstare. Creațiile sale au ieșit din confruntarea cu generațiile și popoarele. În călătoriile sale în Italia, America, Africa, China și Est, a inspirat creme care își interpretează dorința de a descoperi eternitatea soluțiilor pe care știința le poate îmbunătăți astăzi, ca niciodată. Din 1976, tehnicile și produsele sale au revoluționat lumea cosmeticelor aplicate pe picioare, pe mâini și pe corp. Lucrarea sa a primit numeroase premii, inclusiv diploma de Honoris în științele biomedicale. Au învățat de la cei mai buni pentru că doar așa se puteau apropia de visul lor. Cel de a deschide un salon de manichiură/pedichiură în Iași.
Cele două surori ieșene au devenit manichiuriste/pedichiuriste, îmbrățișând în cele din urmă această meserie și făcând-o într-o manieră ireproșabilă. S-au mutat în România în urmă cu 10 ani, după ce s-au școlit în Italia. Sunt singurele din Moldova care realizează opere de artă într-o tehnică necunoscută de majoritatea românilor.
În Iași și-au deschis un mic salon de cartier în urmă cu 8 ani, mutându-și locația de mai multe ori: “Am putut fi vizitate de clientele noastre în mai multe locații. Nu am ținut cu dinții de un anumit loc, devreme ce nouă ne veneau noi cliente care erau nevoite să parcurgă întreg orașul pentru câteva ore de răsfăț. De asemenea, hai să fim onești, trebuie să asiguri clientului și loc pentru parcare. Avem cliente de 7-8 ani și mă amuz acum când mă gândesc la faptul că ne-au devenit prietene și ne povesteam ce modificări vrem să mai facem la viața noastră, ce bărbați le curtează și cum au ajuns să spună <DA!> în fața Stării Civile”, ne-a declarat Oana Sârbu.
La momentul de față, în salonul Bellessere sunt trei angajate, respectiv cele două surori și cumnata lor. Secretul pentru o viață împlinită într-o lume plină de femei, pare a fi sprijinul necondiționat al soților și al copiilor. Printre programări, cliente satisfăcute, creșterea și educarea copiilor, fetele fac întotdeauna în așa fel încât să se mai școlească la un curs într-o altă țară, precum și câteva zile pentru un binemeritat concediu, în familie, în zona iubita de ele <Moldova>. Ultimul curs la care fetele au mers a fost în Belgia, la ProNailsWaterloo.
Pe Oana o așteaptă seara acasă șase ochi albaștri, adică un soț iubitor și doi copilași: Călin și Catrinel. Pentru ea, un moment de relaxare înseamnă joaca de seara cu cele două minunății în mansarda casei.

Mimi, sora mai mică, este așteptată acasă de 3 băieți, de un soț norocos și de responsabilități.
Este multifuncțională, iar asta o spune însăși sora mai mare: ”Mimi este minunată și nu o spun că-mi este soră. Reușește să le facă pe toate. Uneori pare să aibă energie inepuizabilă. Face cumpărături, gătește, crește trei băieți, știe să facă focul în centrală, se ocupă de grădină…și nu-mi mai vine în minte acum câte altele le face. Nu e o laudă la adresa ei, a nu se înțelege greșit, dar Mimi e cea care are mereu o vorbă bună pentru mine. Gândiți-vă că eu mă ocup în mare parte de partea birocratică a salonului și uneori parcă nu sunt conectată la realitate. Aici intervine Mimișor. Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii mereu original. În cazul nostrul trebuie să fim mereu creative. Unele cliente se lasă pe mâna noastră, iar acolo intervine imaginația noastră. Genul ăsta de cliente ne dau un refresh, asta în cazul în care nivelul creativității scade.
Există pentru voi conceptul de fidelizarea clientelor?
Fidelizare? În ce sens? Să le mințim cu niște oferte <irezistibile>? Hmh….Teona, știi câte fete pun unghii acum în Iași și în România? Nu am făcut un studiu, dar ceva îmi spune că la două-trei scări de bloc există o asemenea persoană. Să ne înțelegem, nu le critic. Fiecare este liber să investească în ceea ce cred rentabil. Chiar și la salon la noi au venit fete dornice să învețe meserie, numai că au mers undercover. Au venit să fure din tehnica noastră și să aplice în micile lor saloane sau chiar acasă. Nu mă văd în postura de a le da un sfat, nu este etic, însă trebuie să se gândească la miile de boli care se pot transfera de la persoană la persoană, în cazul în care nu faci sterilizarea aparatelor. În ultima perioadă tot mai multe femei ajung la medic, după ce s-au amăgit să meargă la X sau Y că pun unghii mai ieftin. Da, pun mai ieftin, fiindcă fac evaziune fiscală. Ele nu bat in casa de marcat nimic. Noi, în schimb avem de plătit contabil, furnizori, locație, consum, angajați. Nu vreau să subliniez ca aceasta fiind ceea ce ne diferențiază. Diferența iese din altă parte. Noi ne-am școlit în Italia într-o perioadă în care în majoritatea țărilor europene era sufficient să-ți pui efectiv unghii false sau să te dai cu ojă alba/roz și să faci cuticulele roșii. Am absorbit ca un burete tot ce ne-a învățat dr. Ivano Burello Renzo și din respect am adus acest concept și în orașul nostrul natal. Bellessere, care în traducere înseamnă <A fi frumos> a călcat pe teritoriu român și s-a făcut cunoscut tocmai pentru a dovedi respectul pe care îl avem pentru cei care au pus pila în mâna noastră. Suntem mândre și onorate și asta pentru că într-un interviu acordat presei italiene, doctorul ne-a felicitat: O mândrie demnă de remarcat este deschiderea în România a unui salon Bellessere, o afacere pornită de două surori care au învățat în institutul Piedificio Manificio. Frumusețea românească își ia numele și experiența de la Piedificio Manificio, de fapt de la cele două fete care s-au școlit, au lucrat și au învățat de la mine în Italia înainte de a se întoarce în România pentru a-și desfășura activitatea, dându-i salonului numele mentorului lor.
Care sunt persoanele care v-au sprijinit cel mai mult pe parcursul acestui vis?
Mimi: Este o întrebare retorică, oarecum. Clar, familia! Soții noștri și copilașii. Oana s-a întors la muncă la scurt timp după ce a adus-o pe lume pe Catrinel. Clientele o cereau. S-a împărțit pe două teritorii diferite cu toată implicarea. Și nu a făcut-o pentru bani, ci din respect.
Ce tehnică realizați voi de ați reușit să vă faceți unice?
Podologia…Da, uite sprijinul constă și în recomandările clientelor noastre pentru alte persoane. Sunt medici din Iași care lucrează în clinici de renume și care ne trimit cliente pentru că au văzut că știm ce facem și o facem bine, iar aici mă refer la ramura de podologie, cunoscută de toți sub denumirea de unghie încarnată. În momentul de față, principala abordare a medicinei pentru o unghie încarnată o constituie intervenţia chirurgicală, care presupune fie excizia parţială a unghiei, fie smulgerea acesteia, metode considerate normale pentru majoritatea medicilor, dar complet nerecomandate de noi. Noi salvăm unghia și îi dăm viață, iar pentru asta apelăm la culori. Suntem singurele din Moldova care cunosc această tehnică. Sunt convinsă că puțini știu că nu e musai să treci pe la chirurg pentru a-ți rezolva această problemă. Există chirurgia și noi!
V-ați lansat deja în lumea aceasta și stiu că sunt zile în care nu faceți față, dar dacă ar fi să încheiați acest frumos capitol, ce altceva ați face?
Oana: Unghii 🙂) La noi nu este doar business, ci este pasiune și devotament. Așa cum a spus și Mimi. Veneam la salon când adormea Catrinel, nu stăteam toată ziua, dar periodic luam pulsul salonului, deși devenisem proaspăt mămică.
Ați fost puse vreodată în situația de a refuza cliente? Și dacă da, de ce?
Mimi: Da! Nu neapărat că am fi selective, însă sunt anumite persoane cu care nu putem socializa deloc. Parcă nu am avea nimic în comun și din acest considerent preferăm să le evităm. Nu ne dorim încasări colosale, ci să avem o atmosferă plăcută la serviciu. Avem cliente care ne aduc prânzul, sau roadele pământului de la ele de acasă. Suntem surprinse plăcut de multe ori, iar asta ne bucură enorm. Bunăoară, ca să poți empatiza cu cineva trebuie să ai și o psihologie umană. Noi ne-am dezvoltat-o și șlefuit-o în timp.
Ce sfaturi aveți pentru mâinile femeilor în această perioadă rece?
Oana: Pentru o piele catifelată și profund hidratată, trebuie să o îngrijești corespunzător și să-i acorzi toată atenția cuvenită. În salonul nostru, un rezultat deosebit îl are tratamentul cu parafină atât pentru mâini cât și pentru picioare.
Parafina este o substanță prelucrată din petrol, care poate fi utilizată atât în tratamentele fizioterapeutice pentru recuperare sau ameliorarea durerilor provocate de tendinițe, entorse, rupturi de ligamente, precum și în procedurile estetice. Mâinile și picioarele sunt, în general, zonele cele mai expuse ale corpului, însă un tratament cu parafină le poate hidrata în profunzime și le oferă un aspect placut. Tratamentul cu parafină este ușor de pregătit și ajută la hidratarea pielii chiar și în cele mai profunde țesuturi, îmbunătățește fluxul sanguin, iar stratul de parafină care acționează în profunzime previne îmbătrânirea.
Dacă tot amintiți despre aceste beneficii, unde puteți fi găsite pentru programări?
În Iași, pe Strada Moldovei 28 etaj 1 (în incinta Royal Beauty Center) sau pe facebook. Pe facebook avem chiar și albume foto cu unghiile pe care noi le realizăm.
Cu ce gând ați plecat la acest drum frumos?
Suntem surori, dar asta nu înseamnă că gândim la fel. Mimi spune mereu: „Fă ce-ți place, dar fă-o bine”!, iar eu mă ghidez după spunerea: „Munca de calitate vine întotdeauna premiată”!