Somelierul Yvona Mardare aduce la Iași un nou concept de festival de vin, totul petrecându-se într-o atmosferă relaxantă, într-un cadru intim, la KRUD (fostul restaurant Ralet). Pe 4 mai, de la ora 12, producătorii locali de vin își dau întâlnire cu degustătorii amatori sau avizați și răspund la toate curiozitățile pe care aceștia din urmă le-ar avea cu privire la vinurile pe care le produc. Potrivit organizatorului, evenimentul este un bun prilej de a promova direct cramele locale care să ducă la o creștere a interesului comunsumatorilor de vin pentru vinurile locale și de a facilita  parteneriatele între prodcători și segmentul HORECA.

Până în acest moment și-au anunțat prezența cramele: Casa de vinuri Cotnari,  Bucium, Strunga, Gramma, crama Varzari din Cotnari.

„‹‹Vinificat în Iași›› ia naștere anul acesta și se dorește a fi un festival anual, cu impact în comunitate, care să atragă atenția consumatorilor asupra vinurilor produse în județ. Dorim să fie o întâlnire prietenească între producător și consumator, dar și între producător și potențialii clienți. Spumante, vinuri albe, rose, roșii… Iașul acoperă toată gama de preferințe ale unui public pretențios. Soiuri autohtone și internaționale, toate adunate într-o singura întâlnire, pe parcursul întregii zile.”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului „Vinificat în Iași”.

Accesul la eveniment este permis persoanelor peste 18 ani, iar costul unui bilet este 50 lei și poate fi achiziționat de aici.

Location: KRUD