Clubul Rotaract „Curtea Domnească” ne invită joi, 29 noiembrie, începând cu ora 19, în Aula Bibliotecii Central- Universitară, la evenimentul caritabil „Tablouri dintr-un recital”, organizat în parteneriat cu celelalte cluburi Rotary, Rotaract și Interact.  „Sincretismul unui eveniment cultural de elită e nuanțat de recitalul de pian în două părți al pianistului Dragoș Cantea și proiecțiile ilustrațiilor vizuale statice și mobile ale Adelinei Boroș, absolventă a UNAGE Iași.”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului la care sunt invitați toți cei care iubesc arta și vor să fie și parte din drumul educațional al beneficiarilor burselor Rotary Academica, toți banii încasați din vânzarea biletelor fiind direcționați către acest proiect prin care rotarienii susțin educația. Prețul unui bilet este de 30 lei, iar recitalul va fi structurat în două părți:
JANACEK, Leos – Pe o cale acoperită – volumele I și II (45 min) și MUSSORGSKY, Modest – Tablouri dintr-o expoziție (35 min)
Dragoș Cantea, pianistul ieșean care studiază la Academia Norvegiană de Muzică, este membru Rotaract „Curtea Domnească” și un om extrem de implicat în acțiunile de caritate. A descoperit pianul în 1999, sub îndrumarea lectororului univ. dr. Ioana Stănescu. A urmat cursurile Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, iar în 2015 devine absolvent al Universității de Arte „George Enescu” din Iaşi. De-a lungul anilor, Dragoș a primit aplauze la scenă deschisă atât din partea publicului român, cât și cel din străinătate. În același an în care a absolvit studiile universitare, pune bazele Cvartetului cu pian Caudella, sub îndrumarea prof. univ. dr. Constantin Stanciu, laureat al concursurilor „Dan Cumpătă” (2015) şi „Drumul spre celebritate” (2016).

*sursa foto: pagina de facebook Dragoș Andrei Cantea

 

 

Location: Aula BCU Iași