Într-un cadrul extrem de elegant și friendly, cum e restaurantul Little Texas din Iași, ieșenii sunt invitați miercuri, 16 octombrie, ora 18.30, să afle mai multe despre un dispozitiv conceput să vină în spirijinul celor care conduc mult, astfel încât expunerea la riscurile din traficul rutier să fie minimă. Intrarea la evenimentul organizat în parteneriat cu Events by Ioana Gamen este liberă, cu mențiunea că trebuie completat un formular de participare, pe care îl găsiți la acest link.

Dispozitivul BOXary se adresează oricărui șofer și „poate fi folosit atât în mașinile personale cât și în cele comerciale, ca și instrument de cercetare pentru a monitoriza și valida metode de a îmbunătăți siguranța și comportamentul în trafic al șoferilor. Termenul “EDR” poate fi folosit pentru a descrie o multitudine de dispozitive însă, în situația BOXary, acest lucru presupune captarea dinamică a evenimentelor prin care trece vehiculul în perioada de dinainte, din momentul și după accident (viteză, accelerație, rotație) elemente care pot fi recuperate după accident. BOXary poate fi folosit pentru a influența comportamentul șoferilor și pentru a facilita automatizarea sancțiunilor datorită unei monitorizări care funcționează autonom 24/7. Șoferii suspectați de abateri comportamentale pot fi urmăriți și sancționați automat prin intermediul platformei DashBoard Boxary.”, se arată pe pagina de facebook de prezentare a produsului.

Mai exact, Dispozitivul Boxary este un instrument important de monitorizare și cercetare pentru managementul siguranței drumurilor în special datorită faptului că oferă următoarele informații:
• Creșterea informațiilor relevante despre cauzele accidentului(locație, viteză, comportament);
• Posibilitatea de a obține informații despre cauzele accidentului care nu puteau fi obținute fără un astfel de dispozitiv;
• Oferă o mai bună evaluare pentru noi tehnologii de siguranță rutieră;
• Facilitează proiectarea unui sistem de transport rutier mai sigur;
• Oferă informații pentru aspecte legale (asigurare);
• Oferă informații de dinainte de accident pentru a evalua sistemele active de siguranță ale mașinii.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenmentului: https://www.facebook.com/events/385893828986717/

Location: Little Texas Iași