Pe 20 februarie, ora 18, autorul Mihaela Loredana Gârlea, artist, profesor de muzică și interpretă de jazz, ne dă întâlnire la Casa Cărții, Sala de evenimente, etaj II, la lansarea volumului „Iași, cetate culturală. Oameni, gânduri, fapte”. Vor prezenta, pe lângă autoare, prof. univ. dr. Luminița DUȚICĂ, conf. univ. dr. Vasilica STOICIU-FRUNZĂ, violoncelistul Filip Cristian PAPA. Moderatoare și gazdă a serii va fi doamna Irina STRATULAT.

Mihaela Gârlea este omul care ne-a bucurat cu condeiul său aproape doi ani de zile, timp în care s-a dedicat trup și suflet proiectului InSociety. Și-a adunat adunat într-o „culegere” care vorbește despre urbea ieșeană, cu tot ceea ce înseamnă ea, de la artiși, la simple introspecții, căci da, „Iași, cetate culturală. Oameni, gânduri, fapte” vorbește despre comunitatea ieșeană, a celor pe care trebuie să îi cunoaștem prin faptul că duc mai departe, în țară sau peste hotare, numele cetății, al Iașului.

„Sunt ceea ce fac zi de zi, ce ascult, ce rostesc, ce caut… Sunt muzică și tot ce poate însemna ea din perspectivă sincretică. Am făcut muzică vocală de la 5 ani, dar în mod oarecum profesionist de la 14. Am absolvit o facultate tehnică, în spiritul vremurilor (și zău că îmi folosește enorm), însă nu am renunțat o secundă la muzică. Dorința de a face muzică cu responsabilitatea chirurgului care operează pe cord m-a dus la Conservator, loc în care am obținut licența, un master în muzicologie, dar și un doctorat. Cânt jazz, muzică argentiniană, muzică de film, prezint evenimente artistice, mă motivează sufletește evenimentele caritabile, scriu povești pentru copii, scriu despre jazz și alte întâmplări frumoase și predau tot ce ține de muzica vocală (cu mici excepții). Toate, cu drag, convingere și speranță…”, mărturisea despre sine cu sinceritate și convingere, Mihaela Gârlea, în urmă cu doi ani.

Location: Casa Cărții Iași