Suntem oamenii din spatele cuvintelor

Alexandra GUGIUMAN

owner www.insociety.ro, om de comunicare și creator de povești la Fiama Communication

De-a lungul anilor, și-a dat seama că nimic nu e ușor, dar niciodată imposibil decât atunci când vrea Dumnezeu. Autor al cărții ”Autoportret”, scrie pe www.alexandragugiuman.ro și e contributor pentru www.sereniti.ro. Cu o carieră de câțiva ani în domeniul consultanței politice, specializată fiind în comunicare politică, marketing și promovare, și-a dat seama că își dorește un loc al ei, unde să poată arăta și partea frumoasă a societății ieșene, în primul rând. „Așa a apărut www.insociety.ro, proiect care, ulterior, a trecut dn online și în ediție tipărită. InSociety a crescut frumos datortiă oamenilor care au făcut parte din proiect de-a lungul timpului, oameni cărora le voi fi mereu recunoscătoare. Aici voi fi omul interviurilor, dar și al poveștilor din spatele unor branduri locale de succes sau al oamenilor care au ceva să ne transmită prin puterea propriului exemplu.”, spune Alexandra, cea care se ocupă și de Fiama Communication, locul în care este creator de povești.


Laura BUȚURCĂ

make-up artist formator, ”The Mirror- make-up& hair studio”, beauty editor  revista InSociety

Laura este cea care ne va prezenta trenduri și tendințe în beauty, ne va învăța cum să avem grijă de ten și cum să ne îngrijim simplu și frumos.
Despre Laura, pe scurt:
In perioada liceului am urmat cursuri de design si croitorie de lunga durata , am participat la concursuri nationale unde am primit premii, pictam haine pe care nu le mai doream.
Studiile universitare cu profil economic pe care le-am urmat nu au fost ceea ce visam cu adevarat.
Cu 7 ani in urma de la pictat haine am trecut la “pictura” pe fetele prietenelor si mai departe la studii aprofundate si specializate in machiaj.
Imi place mult sa scriu si am articole beauty publicate in presa online si cea scrisa. Particip si organizez evenimente cu femei si pentru femei, colaborez cu grupul de fashion beauty bloggeri din Iasi, partener“Femei de afaceri cu stil” marca JCI, invitata la emisiuni de radio ( Impact FM, Radio Iasi, Radio Hit ) si TV (TVR Iasi, Digi24, TeleM ).
Am colaborat cu:
– Mirela Vescan – prezentare moda /2013 – colectia “BIRDS” Catalin Botezatu/Iasi;
– Alin Galatescu / 2014 – calendarul Pallas Mall Iasi;
– designerul Alexandru Ciucu / 2011- prezentare moda Iasi;
– Nichi Cristina Nichita / 2013 – 2016 ;
– Academia Show Models Iasi ,prezentari moda, trainer cursuri machiaj in cadrul academiei,
– East Models Awards / 2015 machiaj podium modele;
– designerul Laura Galic- 2013;
– sesiuni foto Roxana Ciuhulescu , JOJO ( Catalina Grama) /2011;
– sesiuni training in liceele din Iasi – Liceul G.Ibraileanu, liceul Waldorf / 2013;
– prezentari de machiaj in toata tara in marile orase ( Iasi, Bucuresti, Oradea, Cluj, Constanta, Galati, Suceava) si in Chisinau /2015-2016.
Timp de 2 ani am predat cursuri de machiaj profesional in Chisinau.
In urma cu 5 am creat un brand si il ador – “The Mirror –makeup school&hair studio”- scoala de machiaj profesional acreditata atat in Romania cat si in Uniunea Europeana.
In 2016 am acreditat in cadrul scolii si cursurile de dermopigmentist si colaborez cu specialistul Elena Fedorcan din Rep.Moldova.


Oana GOCIMAN

fotograf

S-a născut în 1995 în Iași și a absolvit Universitatea de arte George Enescu Iași, Foto-video, iar in prezent urmează un master în cadrul aceleiași facultăți.
Face fotografie din 2010 pentru că este modul cel mai facil în care se poate exprima. A ales fotografia artistică pentru că este de părere că menirea artiștilor nu e, așa cum s-ar crede, să creeze doar lucruri frumoase din punct de vedere estetic, ci să reflecte realități, să le critice, să încerce să schimbe. Fotografie comercială (în special nunți. sesiuni de portrete, pictoriale) pentru că nu se poate trăi din fotografia artistică și pentru că, contrar aparențelor, dacă ai norocul să dai peste oameni interesanți chiar poate fi o experiență plăcută.


Ștefana AGOP

Ec. Drd.

Ec. Drd. Ștefana Agop este un membru de vază al societății economice ieșene datorită studiilor realizate în domeniul statisticii sociale. Cercetările din domeniul de specialitate vizează latura interculturală, acestea fiind particularizate pe istoria, cultura, civilizația, tradițiile și obiceiurile comunității armene. Implicarea sa este vizibilă pe plan cultural datorită coordonării minuțioase a evenimentelor culturale, iar tocmai despre aceste activități pe care le desfășoară cu pasiune ne va împărtăși și nouă pe www.insociety.ro.


Olivia SANDU

PR Ash Communications Londra

„Sunt pasionată să cresc branduri prin comunicare și să construiesc oportunități de business între România și UK. Cred în puterea poveștilor și a oamenilor din spatele lor. Mă entuziasmează ideile mărețe și lucrurile mărunte.
Într-o zi normală de lucru sunt în contact cu jurnaliști care scriu pentru The Times si The Daily Telegraph, pregătesc campanii care generează peste 200 de articole pe trimestru în publicații-cheie și/sau zbor spre Londra pentru o întâlnire sau un eveniment.”


Paul ASURDOAIEI

bucătar și fondator „Ia și Papă”

Pasionat de gătit, pasionat de viață, inginer constructor de profesie, soț și tată iubitor full time. Iubesc ceea ce fac pentru că am ajuns să fac ce îmi place. Sunt pasionat de sport, de viață sănătoasă și îmi place să gătesc pentru familia și prietenii mei. Pasiunea pentru gătit e de ceva vreme, încă de copil, de la prima mea omletă și până la iahnia de fasole cu gust de pește, din liceu.

Nevoia te învață, așa se zice! Iar eu am beneficiat din plin de învățăminte. Liceul l-am făcut în Câmpulung Moldovenesc, fiind din Botoșani. Aici mi-am definit pasiunea, aici s-au conturat și primele rețete culinare, create de subsemnatul. Sunt o fire energică, ambițioasă, îmi place să cred despre mine că sunt sociabil și deschis la tot ce este nou. Îmi place să interacționez, să schimb idei, să discut și să învăț. De altfel, și cele mai bune lecții în viață le-am învățat de la oameni dragi mie, de la oameni cu experiență și care pun valorile prieteniei mai presus de orice. Pasiunea pentru  gătit am moștenit-o de la tatăl meu. Din păcate pentru el, la acea vreme, lucrurile nu erau tot timpul cele pe care ți le doreai. Dar eu mă mulțumeam cu priceperea lui din bucătărie și chiar și acum gătește mai bine decât mama. Cu siguranță, voi ține ascuns de ea această mărturisire pentru că nu vreau să am probleme!

Am dus puțin lucrurile la un alt nivel și, deși de profesie inginer constructor, am hotărât să iau cursuri de gătit, obținând și o diplomă de bucătar. Era visul meu să văd și să simt cum funcționează o bucătrie profesională. Stagiul de practică l-am făcut într-o bucătarie de 4 stele, iar ce am învățat acolo a fost aur curat pentru mine! Știu că o adevărată școală de bucătari se face în ani, iar cele cinci luni cât au durat cursurile nu sunt suficiente. Dar nici nu am pretenții să devin profesionist. Iubesc bucătăria pentru amatori, iubesc mâncarea făcută în casă cu ingrediente cât mai proaspete, cât mai diversificată și cred că pot oferi informații utile celor care abia descoperă bucătăria. Experiența într-o bucătărie profesională mi-a plăcut extraordinar de mult. Mi-a schimbat total percepția despre ce înseamnă să gătești, cum să gătești responsabil, cum să respecți o rețetă, cum să gestionezi o situație și cum să lucrezi în echipă, dar și în presiune, căci da, în bucătărie este presiune. Ajungi de la agonie la extaz în câteva secunde și tot așa te și calmezi. Mi-a plăcut, mi-au plăcut oamenii, mi-au plăcut experiențele trăite și da sunt câteva amintiri foarte dragi mie.

În sfârșit, după absolvire cursului, ciorbele mele, chiar dacă una era cu carne și una cu legume, toate sfârșeau prin a avea același gust. Am învățat ce înseamnă să fii bucătar chiar și pentru o perioada scurtă de timp. Am tot respectul pentru cei care profesează și fac asta zi de zi cu pasiune și dăruire. Sper să vă încant și să vă delectez cu rețete minunate și abia aștept să ne cunoaștem Vă mulțumesc, sunt Paul Constantin și, ca de obicei, închei prin a vă ura: „Să aveți poftă!”


Cristina ALBU

fondator și blogger la Plecată Hai-Hui

„Acum câțiva ani mi-am dat seama că îmi curge viața în ritm amețitor de luni-vineri-luni și că n-am văzut nici măcar o bucățică din lumea asta nesfârșită. Așa că mi-am pus viața în bagaj și #plecatăhaihui am fost!

De atunci încoace, am ajuns să iubesc senzația pe care o aduce cu sine orice loc nou: furnicături pe sub piele, zâmbet în ochi, bucurie turnată cu polonicul în vene.
Sunt Cristina și iubesc oamenii, călătoriile și bucuria de a trăi! Enchantée!”
Pe Cristina o găsiți și pe: www.plecatahaihui.com