Vârsta și tratamentele cosmetice

Vârsta și tratamentele cosmetice

Nu trebuie să vi se spună „ce fond de ten frumos ți-ai pus astăzi!”, ci „vai, ce frumos arată astăzi pielea ta!”. Pielea matură se diferențiază de cea tânără prin textură, elasticitate, tonus, grad de hidratare, culoare. Știm cu toții că odată cu vârsta, pielea  își schimbă aspectul, în special din cauza procesului de regenerare care încetinește, iar celulele noi se refac mai greu. Minunat ar fi ca pielea să fie tratată diferit, în funcție de vârstă și de problemele specifice pielii.

La 20 de ani, pielea are nevoie de hidratare, emoliere și,  cu siguranță, nu trebuie să  uităm de apa pe care trebuie să o bem zilnic. A-propos de această recomandare, am vizionat zilele trecute un documentar realizat de britanici. Cei care au fost supuși experimentului legat de hidratare au fost rugați să consume apă, cafea, lapte și suc natural. Concluzia a fost că cea mai bună hidratare a oferit-o laptele și la o diferență mică s-a clasat apa. Deci, puteți bea și lapte. Produsele ideale pentru frumoasa vârstă de 20 de ani  sunt crema hidratantă de zi cu factor de protecție solară și cu formulă lejeră, gelul pentru ochi și neapărat laptele demachiant și loțiunea tonică sau o apă micelară. Din când în când e poate fi aplicată și o mască de față specifică tipului de ten.

La 30 de ani,  pielea are nevoie de mai mult- o cremă mai consistentă  pentru față, tot cu factor de protecție solară, o cremă pentru ochi, o cremă nutritivă de noapte, o mască exfoliantă aplicată o dată pe săptămână  și una hidratantă sau antirid aplicate alternativ. Adică, o săptămână un tip de mască, iar următoarea săptămână- alt tip de mască. La aceeași vârstă, de 30 de ani, sunt de nelipsit laptele demachiant și loțiunea tonică fără alcool (doar dacă tenul este gras poate conține alcool) sau o apă micelară.

La 40 de ani cremele trebuie să fie foarte concentrate- cremă hidratantă cu o consistență  onctuoasă și factor de protecție, un ser concentrat  aplicat după perioadele de expunere la soare, cremă concentrată pentru ochi  sau chiar un serum, cremă de noapte cu efect antirid, precum și măști pentru exfoliere și hidratare intensivă  folosite de două ori pe săptămână.

Vi se pare complicat ? Continuăm…

La 50 de ani, dar și peste această vârstă,  îngrijirea trebuie să includă crema hidratantă  cu factor de protecție, creme antirid, atât de zi, cât și de noapte, cremă și ser pentru ochi, mască antirid  aplicată de cel puțin două ori pe săptămână, cremă depigmentantă dacă au apărut diverse pete cauzate de trecerea timpului. Pentru a menține frumusețea pielii recomand peeling-urile chimice, lifting-urile. Peeling-ul este procedura prin care stratul de la suprafața pielii este exfoliată și ajută la refacerea celulelor noi și implicit, la obținerea unui ten cu un aspect mai bun. Tenul capătă o textură mai bună, ridurile sau petele sunt șterse, tenul gras arată și el mai bine, fără pori dilatați sau aspect gras.

Nu știu dacă v-am convins sau nu să vă apucați de treabă dar vă asigur că efectele vor fi pe măsura interesului acordat propriului vostru ten. Așadar, doamnelor și domnișoarelor, chiar și dumneavoastră domnilor,  vă doresc să fiți fericiți cu un ten aproape perfect! 🙂

sursa foto: pinterest.com