Când vine vorba despre tendințe, femeile par a fi mai atrase de orice informație în materie de modă sau beauty. Spun doar „par” pentru că în ultimii ani, bărbații au devenit din ce în ce mai atenți la felul cum arată și acordă ore bune imaginii afișate, chiar dacă aceasta emană un suflu ușor neglijent, dar atent studiat, fie că vorbim despre acel bărbat căruia nici măcar un fir de păr nu-i joacă vreo festă. Specialiștii, mai mult ca oricând, au „mirosit” acest interes al bărbaților pentru imaginea lor și au început să lanseze trenduri masculine nu doar în materie de modă. Totuși, înainte de a face o schimbare de look radicală, în ton cu „ceea ce se poartă”, cereți opinia specialiștilor, cei mai în măsură să vă consilieze atunci când vine vorba despre ceea ce vi s-ar potrivi în acord deplin cu fizionomia și personalitatea.

„Cei care vin la noi cam știu deja ce li se potrivește. Cred că trendurile sunt urmate mai mult de cei tineri, de adolescenții care sunt încă în căutarea unui stil anume și experiementează tot felul de frizuri până decid că un anumit tip de frizură le evidențiază trăsăturile frumoase și le ascunde imperfecțiunile. La bărbați nu prea te poți juca cu părul din foarfece, însă bărbații vin la salon mai des decât femeile pentru că părul crește. Un rol important, indiferent de frizură, îl au produsele profesionale de îngrijire a părului, produse pe care bărbații le pot achiziționa și de la noi dn salon”, spun stiliștii MOSHE Studio.

Totuși, mergând pe linia celor care „dictează” în beauty-hair la nivel internațional și dincolo de „porți ceea ce îți place”, există câteva tunsori „la modă”. Nu vorbim aici despre puștii care vin la salon și cer să fie tunși ca Smiley sau alți idoli, ci despre tunsorile potrivite bărbaților. Lungimea părului stabilește și modul în care te poți „juca” dacă ești hairstilist, iar ultimii ani a adus un plus tunsorilor fade, adică acele tunsori care pleacă de la ras (la spate) la mare (în față) sau „pierdut”, nota de originalitate fiind liniile care încadrează perfect înfățișarea, mai ales în cazul în care aceasta este asortată bărbii conturate în același stil „fade”. Practic, partea „mare” conferă posibilitate de a avea diverse stiluri, de la wet look, la cel dezordonat sau slick-back ori natural. Tunsoarea „se pierde” în stilul fade, iar aici intervine iscusința bărbierului care îi poate da părului diverse forme prin versatilitatea pe care fade-ul o are.

„Tunsoarea fade este una dintre cele mai căutate pentru că permite celui care o poartă să ‹abuzeze›, dacă putem spune astfel, în funcție de atitudinea pe care dorește să o afișeze într-o anumită zi. Stylingul final e completat de produsele pe care fiecare e obișnuit să le folosească, dar stilizarea e destul de facilă, în sensul că poate fi folosit un gel simplu sau chiar lăsa așa, natural, ușor ‹obraznic›”, completează hairstiliștii MOSHE Studio.

*sursa foto:       https://www.machomoda.com.br 

            Nu va ieși niciodată din tendințe stilul milităresc, adică părul scurt, aproape „periuță”, realizată nu din foarfecă, ci cu ajutorul mașinii de tuns. E o tunsoare care cere precizie, iar „densitatea” părului crește gradual.

Tunsoarea Pompadour sau Quiff lejer s-a reinventat în anii ’50, regele rock& roll-ului Elvis fiind cel mai bun exemplu pentu definirea elementelor specifice aesteia: maxi-volum în partea de sus, înspre spate, și păr scurt pe lateral. Stiliștii spun că e un stil care se potrivește oricărui bărbat, indiferent de vârstă, însă acum depinde de fiecare ce notă vrea să acorde propriei personalități.

*sursa foto: http://www.funtouzy.com/by-age/boys-hairstyles/best-hairstyles-for-teenage-guys/

           Dacă ești adeptul părului lung, stai liniștit, încă te mai poți bucura de o tunsoare în trend, dar doar dacă ai o lungime optimă a părului, adică nu exagera, ci rezumă-te la cel mult o lungime medie, adică până la baza maxilarului, iar asta doar dacă ai un fir de păr care să-ți permită să-i oferi tunsorii un aer neglijent, răvășit. Evident, poți purta părul și mai lung, însă atunci chiar că trebuie să ai mare grijă cu pletele în vânt. Iar dacă ești nostalgic după serialele adolescenței, după anii ’90, te poți inspira din serialul Beverley Hills pentru tusori „cu breton” sau „bros”, adică acea tunsoare în care nu mai folosim mașina de tuns, ci lăsăm părului o libertate atent aranjată.

Tu ce stil alegi să te definească în următorul an?

sursa foto: pinterest.com

mai multe informații: https://moshestudio.ro

Ce se poartă anul care vine aflăm de pe: https://www.machomoda.com.br/2019/09/os-cortes-de-cabelo-masculino-para-2020.html

 

Author