Ce știm sau nu știm despre pudră?

Ce știm sau nu știm despre pudră?

,,Cel mai frumos machiaj al unei femei este pasiunea, dar cosmeticele sunt mai ușor de cumpărat.’’, spunea Yves Saint Laurent

             Bun, te-ai hotărât să îți cumperi un produs de machiaj și acela este pudra. Cum să o folosești? Și chiar îți este de folos? Mi-au fost de multe ori adresate întrebări de genul: de ce ar trebui să aplic pudra pe față dacă am aplicat  fondul de ten? Pot aplica pudra direct pe față după aplicarea unei creme? Pudra nu „încarcă” și „îmbătrânește”? După ce aplici fondul de ten, un strat fin de pudră fixează fondul de ten și anticearcănul și păstrează, în același timp, tenul proaspăt, iar machiajul devine mai rezistent. Rolul pudrei este esențial, mai ales în machiajul profesional. Poate ai observat câteodată la televizor persoane care, în mișcare, au fața lucioasă, și asta pentru că ori au refuzat pudra, ori nu au fost machiate corespunzător unei apariții TV.

Indiferent cât de mult te-ar atrage o anumită nuanță, ambalajul sau brandul unei pudre,  trebuie să te gândești bine înainte de a cumpăra. Întotdeauna va trebui să ții cont de culoarea, textura, strălucirea și funcția pe care o are pudra pe care ai de gând să o cumperi. Când am amintit de strălucire, m-am gândit la pudrele iluminatoare, atât de iubite și dorite de unele femei mai ales pentru serile când sunt invitate la party-uri sau atunci când sunt mirese. Este obligatoriu ca nuanța pudrei să facă parte din aceeași gamă cromatică și chiar din același brand  cu cel al fondului de ten. Unul dintre motive ar fi acela că, în general, brandurile folosesc ingrediente care au același termen și nivel de oxidare. De altfel, vom ajunge să obținem efecte inestetice, uneori chiar ridicole.

O soluție care ne poate scăpa de multe probleme este utilizarea pudrei cu subtonuri galbene care funcționează de fiecare dată. În funcție de fondul de ten, subtonurile calde de galben sunt perfecte pentru piele. Pudra albă este o alegere doar în cazul în care pielea are un ton de albastru, iar pudra translucidă, deși este foarte fină, în realitate nu este transparentă. Astfel, ar fi minunat să alegi o variantă de pudră cu puțină culoare, dar să fie culoarea potrivită. Este foarte posibil să ai nevoie de nuanțe diferite vara și iarna.

Ca orice produs cosmetic, pudra trebuie utilizată cu moderație. Cele mai bune rezultate se vor obține dacă pudra este aplicată cu discreție, astfel  încât  „să treacă neobservată”. Ce înseamnă asta? Că cei care te privesc trebuie să admire și să observe efectul folosirii pudrei  și nu stratul de pudră pe care l-ai aplicat. Tamponează cu un burete special de pudră sau cu o pensulă pe față și gât. Pudra, ca și fondul de ten, trebuie aplicată în sensul creșterii firelor de păr și nu în sens invers, dacă vrem  ca rezultatul final să fie cel mai reușit cu putință.

În cazul pudrelor compacte, burețelul atașat casetei pudrei poate fi oricând înlocuit. Pudra compactă este indicată pentru tenurile uscate sau normale, compoziția oarecum cremoasă hidratează și menține aspectul de ten neted.nPentru pielea grasă, pudra este o necesitate, absoarbe grăsimile din piele, dar atenție!, pentru că din cauza  grăsimii din piele, pudra se poate transforma în galben sau portocaliu. De aceea, alege în urma recomandărilor unui specialist! Ar fi grozav ca săptămânal să speli pensula sau burețelul  cu care ai aplicat pudra!

,,Poți să fii fabuloasă la vârsta de 30 de ani, încântătoare la 40 de ani și irezistibilă pentru tot restul vieții.” , Coco Chanel.

 

sursa foto: pinterest.com