BB, CC sau DD cream?

BB, CC sau DD cream?

Am fost și sunt întrebată adeseori ce este BB cream, CC cream și, de ceva timp, și despre conceptul de DD cream. De ce aceste denumiri, ce fac aceste produse și de ce ar trebui să le folosim?

Conceptul de BB cream a cucerit Orientul și a dat naștere unui adevărat fenomen în industria frumuseții. În Orient, acest produs a fost lansat în special pentru persoanele care fuseseră supuse tratamentelor cu laser. Asigura o acoperire ușoară, avea beneficii pentru ten și era echivalentul unei creme pigmentate sau a unui fond de ten light. Este, deci, o opțiune în realizarea machiajului. Deși BB cream există pe piață de câțiva ani, cam din 2011, popularitatea acestui produs  a crescut, în special, datorită faptului că acest tip de produs a fost perceput ca un produs tinted moisturizer (cremă hidratantă cu foarte puțin pigment). De fapt,  BB Cream se poate traduce ca Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base. Este un mix de ingrediente dedicate machiajului și îngrijirii. Sunt multe de povestit despre acest produs, dar probabil că cele mai interesate de detalii ar fi persoanele care lucrează în domeniul beauty.

Pentru cele care se întreabă doar dacă să cumpere sau nu un astfel de produs, voi enumera câteva funcții :

  1. Îngrijire a pielii;
  2. Protecție solară;
  3. Primer pentru machiaj;
  4. Corecție și acoperire;
  5. Fond de ten.

Este, deci, o formulă care prezintă interes mai ales pentru acele persoane care doresc să aibă o acoperire a pielii ușoară, medie.

                      Ce este CC cream ? Este un produs foarte asemănător cu BB cream doar că are și funcția de corecție. Așadar, CC cream este un acronim de la Correct and Conceal sau Color Control și se apropie mai mult de un fond de ten decât de o cremă hidratantă. O trăsătură specifică  acestui produs este că are putere mare de acoperire, ceea ce nu regăsim la BB cream. Așadar, vorbim despre un produs multifuncțional ce hidratează pielea, ascunde imperfecțiunile, oferă protecție solară, minimizează porii, matifiază, dar și corectează și culoarea tenului deoarece are procent de pigmenți de fond de ten mai mare ca în cazul BB cream.

                      Well,  de ce DD cream? DD cream este o prescurtare de la Daily Defense – adică protecție zilnică. Este un produs care promite să le facă pe toate, concentrându-se ceva mai mult pe anti-ageing. Spre deosebire de cele două produse apărute anterior, acesta din urmă este mai concentrat din toate punctele de vedere. Atât ca putere de hidratare și protecție a tenului împotriva factorilor externi, cât și  din punct de vedere al mascării imperfecțiunilor, al ascunderii cicatricilor și al corectării nuanței tenului. Avantajul DD cream este că, în ciuda beneficiilor specifice  unui fond de ten cu putere mare de acoperire, păstrează pielea cât se poate de naturală.

Și ca să vă suprind să știți că există și EE cream, FF cream doar că aceste produse sunt pentru curățare și exfolire, conțin antioxidanți puternici și vitamine, au ca efect o piele netedă, moale și extrem de fină. Și cum specialiștii în domeniul beauty nu dorm niciodată, au apărut și alte tipuri de produse cu beneficii promise și succes garantat. Amintesc de BB Gloss– un produs de îngrijire pentru buze care îmbină funcția de strălucire a gloss-ului cu hidratarea balsamului.

Sunt curioasă ce  urmează în industia beauty.  Aștept cu interes produse care sigur sunt gândite și au ca scop ceea ce orice femeie își dorește: să fie frumoasă, să arate mai tânără, iar pielea să nu sufere nicicum. Sper că v-am lamurit cu toate aceste denumiri și produse. Rămâne să alegeți pe cel mai potrivit nevoilor pielii și dorințelor voastre.

sursa foto: pinterest.com