După iarnă vine primăvara… se dă start sezonului nunților și miresele au deja planuri despre unde, cum și ce ar trebui să pregătească pentru ziua unui eveniment atât de important din viața lor. Din experiența mea, femeile care urmează să petreacă una dintre cele mai importante zile din viața lor, nunta, își fac planuri din timp, cu un an sau chiar doi înainte de ziua evenimentului. Una dintre primele preocupări ale mireselor este alegerea machiajului. Întrebările sunt de genul „cine mă va machia? Ce machiaj mi-aș dori? Ce mi s-ar potrivi mai bine?”. Poate părea ușor ciudat, dar eu le încurajez pe viitoarele mirese să se programeze din timp, să ne întâlnim pentru o consultație, să lămurim toate detaliile…

Reușita unui machiaj nu constă doar în identificarea stilului potrivit, ci și în rezistența acestuia. Din acest motiv, machiajul trebuie să reziste până la 24 ore, în ciuda temperaturii crescute, a stării emoționale și a sesiunilor de pupături sau îmbrățișări. În cazul machiajului de mireasă ar fi o idee bună să ținem cont de modă, de culorile în vogă, dar cu mare atenție, pentru a nu încărca în mod excesiv look-ul sau mai cu seamă pentru a se potrivi cu dorințele miresei. Nu întotdeauna ceea ce este la modă îi stă bine oricui! Machiajul ar trebui să arate impecabil în toate momentele ceremoniei, în toate pozele și filmările ce vor rămâne amintire. De fiecare dată constat că rezultatul perfect este atunci când există spirit de echipă între makeup-artist și clientă.

Recomand întotdeauna miresei să-și facă un retuș  de câte ori simte nevoia și pentru asta trebuie să o pregătesc: cum să aplice puțină pudră dacă simte că excesul de sebum își face de cap, cum să aplice mascara dacă își dorește mai mult, cum să împrospăteze rujul. Toate aceste informații îi pot aduce miresei un plus de confort și ceva mai multă relaxare.

Se întâmplă ca în 90% dintre cazuri, miresele să fie extrem de stresate și solicitate în acea zi. Din acest motiv este util ca ea să fie pregătită și să știe că scopul machiajului nu este neapărat de a o transforma până în punctul în care nu mai este de recunoscut de familie, prieteni și, mai ales, de soț. De fapt, marea majoritate a mireselor îmi spun că doresc să arate fresh și să aibă un machiaj rezistent.

Sigur că este foarte importantă baza pe care se va lucra, tenul să fie cât se poate de curat. Recomand mireselor să nu aplice tratament cosmetic cu cel puțin 7 zile înainte de nuntă, iar dacă se gândesc la un peeling cosmetic acesta trebuie evitat cu 30 de zile înainte de nuntă. Am întâlnit cazuri în care miresele solicită în ziua nunții să pară mai bronzate decât sunt.  Nu cred că este o idee grozavă decât dacă merg la ședințe de bronzare artificială cu 3-4 zile înainte. Există riscul să apară pete și nu se mai poate face mare lucru în ziua nunții.

Mergem la ședința de probă sau nu? Aici am două variante de răspuns: da și nu. Unii make-up artiști realizează proba de machiaj, alții preferă să nu realizeze același machiaj de două ori. Eu fac parte din a doua categorie. De ce? Pentru că de foarte multe ori machiajul din ziua nunții poate fi ușor diferit decât la probă. Depinde mult de starea pe care o am, de inspirația de moment, iar pe de altă parte, miresele se mai răzgândesc. Asta nu înseamnă că nu accept machiajul de probă, doar că nu susțin atât de mult această cauză. Important este ca în ziua nunții să avem toate informațiile legate de vestimentație, coafură, accesorii și personalitatea clientei. Până la urmă, mireasa se informează înainte de a alege make-up artistul și ar trebui să aibă un feed back a lucrărilor sale, recomandări despre experiența sa. Este o idee grozavă ca în ziua nunții mireasa să vină pregătită cu poze personale, imagini din reviste doar că și aici este o altă discuție. Se întâmplă să prezinte un machiaj care nu i se potrivește morfologiei feței sau culorile respective să nu intre în spectrul cromatic personal sau al temei nunții.

Un machiaj reușit este suma mai multor factori: ten bine pregătit, alegerea artistului potrivit și, nu în ultimul rând, simpatia sau chimia care se creează între mireasă și artist.

Apoi, trebuie să discutăm despre timpul acordat ședinței de machiaj. Maximul de durată pentru realizarea machiajului ar trebui să fie între 60 și 90 minute. Dar, desigur, fiecare își cunoaște timpii pentru fiecare proces în parte și stilul personal de lucru. Din acest motiv, make-up artistul va trebui să informeze  ce timp trebuie alocat de către mireasă pentru acest serviciu.

Un alt aspect important este al ordinii în care vor avea loc serviciile de înfrumusețare. Mai întâi coafura și apoi machiajul? Sau invers ? De foarte multe ori mă inspiră și coafura, îmi dă o direcție a lucrării. Este foarte important cum lucreaza hair-stylistul. Dacă este foarte atent la detalii pentru a nu deranja machiajul sau dacă ambele servicii au loc în același spațiu, salon, nu este importantă ordinea. Dacă sunt necesare retușuri, se pot realiza și după ce coafura a fost gata și, de obicei, singura problema este fondul de ten care, la inserția firelor de păr, poate fi ușor deranjat datorită spălării părului.

Așa că dacă ți-ai ales rochia, voalul, coafura, bijuteriile, buchetul de flori, rămâne să mai gasești make-up artistul potrivit pentru că trebuie să fii admirată, remarcată și să strălucești. Până la urmă, indiferent de ce tip de machiaj își dorește o mireasă, important este că are nevoie de un profesionist care să-i garanteze un rezultat bun și să o pună în valoare.

 

Author