Suntem oamenii din spatele cuvintelor

Alexandra Gugiuman, redactor-șef www.insociety.ro.

De-a lungul anilor, și-a dat seama că nimic nu e ușor, dar niciodată imposibil decât atunci când vrea Dumnezeu. Autor al cărții ”Autoportret”, scrie pe www.alexandragugiuman.ro și e contributor pentru www.sereniti.ro. Are o carieră de câțiva ani în domeniul consultanței politice, specializată fiind în comunicare politică, marketing și promovare. Owner al Fiama Communication &PR Studio.
”N-aș putea trăi fără oameni, dar m-aș lipsi oricând de perversitatea și răutatea lor. Faptul că am reușit să adun în jurul proiectului www.insociety.ro o echipă atât de profi și frumoasă îmi dă încredere că fac bine ceea ce fac. Voi fi omul interviurilor, dar și al poveștilor din spatele unor branduri locale de succes”, spune Alexandra.

 

 

Mihaela Gârlea, artist, profesor de muzică și interpretă de jazz

Iubitorii de artă și cultură vor avea ocazia să afle despre evenimentele culturale ale Iașului, dar și despre poveștile din spatele artisților, direct de laMihaela Loredana Garlea , artist, profesor de muzică și interpretă de jazz.

”Sunt ceea ce fac zi de zi, ce ascult, ce rostesc, ce caut… Sunt muzică și tot ce poate însemna ea din perspectivă sincretică. Am făcut muzică vocală de la 5 ani, dar în mod oarecum profesionist de la 14. Am absolvit o facultate tehnică, în spiritul vremurilor (și zău că îmi folosește enorm), însă nu am renunțat o secundă la muzică. Dorința de a face muzică cu responsabilitatea chirurgului care operează pe cord m-a dus la Conservator, loc în care am obținut licența, un master în muzicologie, dar și un doctorat. Cânt jazz, muzică argentiniană, muzică de film, prezint evenimente artistice, mă motivează sufletește evenimentele caritabile, scriu povești pentru copii, scriu despre jazz și alte întâmplări frumoase și predau tot ce ține de muzica vocală (cu mici excepții). Toate, cu drag, convingere și speranță…”, spune, atât de frumos și sincer, Mihaela Loredana Gârlea.

 

Teona Gherasim, jurnalist

Ce spune despre ea Teona Gherasim?
”Cine sunt? Sunt o rază de soare care încearcă să zboare către Cer!”. Sunt cuvintele sub care se ascunde un om frumos, modest, sensibil, profund, dar extrem de pasionat de ceea ce face.
Teona este jurnalist la www.newspascani.com și prezintă știrile postului local de televiziune,Actualitatea TV . Pe www.insociety.ro, Teona promite să ne stârnească curiozități și să ne aducă în atenție povești de succes și locuri pentru care istoria e, cu adevărat, fascinantă.

 

 

Laura Buțurcă, make-up artist formator, ”The Mirror- make-up& hair studio”

Laura este cea care ne va prezenta trenduri și tendințe în beauty, ne va învăța cum să avem grijă de ten și cum să ne îngrijim simplu și frumos.
Despre Laura, pe scurt:
In perioada liceului am urmat cursuri de design si croitorie de lunga durata , am participat la concursuri nationale unde am primit premii, pictam haine pe care nu le mai doream.
Studiile universitare cu profil economic pe care le-am urmat nu au fost ceea ce visam cu adevarat.
Cu 7 ani in urma de la pictat haine am trecut la “pictura” pe fetele prietenelor si mai departe la studii aprofundate si specializate in machiaj.
Imi place mult sa scriu si am articole beauty publicate in presa online si cea scrisa. Particip si organizez evenimente cu femei si pentru femei, colaborez cu grupul de fashion beauty bloggeri din Iasi, partener“Femei de afaceri cu stil” marca JCI, invitata la emisiuni de radio ( Impact FM, Radio Iasi, Radio Hit ) si TV (TVR Iasi, Digi24, TeleM ).
Am colaborat cu:
– Mirela Vescan – prezentare moda /2013 – colectia “BIRDS” Catalin Botezatu/Iasi;
– Alin Galatescu / 2014 – calendarul Pallas Mall Iasi;
– designerul Alexandru Ciucu / 2011- prezentare moda Iasi;
– Nichi Cristina Nichita / 2013 – 2016 ;
– Academia Show Models Iasi ,prezentari moda, trainer cursuri machiaj in cadrul academiei,
– East Models Awards / 2015 machiaj podium modele;
– designerul Laura Galic- 2013;
– sesiuni foto Roxana Ciuhulescu , JOJO ( Catalina Grama) /2011;
– sesiuni training in liceele din Iasi – Liceul G.Ibraileanu, liceul Waldorf / 2013;
– prezentari de machiaj in toata tara in marile orase ( Iasi, Bucuresti, Oradea, Cluj, Constanta, Galati, Suceava) si in Chisinau /2015-2016.
Timp de 2 ani am predat cursuri de machiaj profesional in Chisinau.
In urma cu 5 am creat un brand si il ador – “The Mirror –makeup school&hair studio”- scoala de machiaj profesional acreditata atat in Romania cat si in Uniunea Europeana.
In 2016 am acreditat in cadrul scolii si cursurile de dermopigmentist si colaborez cu specialistul Elena Fedorcan din Rep.Moldova.

 

Daniela Macsim, blogger de modă lawww.tendinteinmoda.com, stilist vestimentar & personal shopper, moderator al rubricii ”Shopping de weekend”(TeleM)

”Totul a început cu un blog pentru un proiect în cadrul masterului și, de atunci, mi-am urmat pasiunea, scriind constant pe blog, în paralel cu o carieră în domeniul financiar-contabil. Da, modă și economie… Paradoxal, nu-i așa?! Ei bine, cu fericire, vă împărtășesc faptul că, de curând, am început o carieră în domeniul modei.
Comunitatea creată în jurul blogului meu este una cu adevărat specială. Într-un singur loc vorbim despre haine, tendințe, shopping și despre ultimele bârfe/ noutăți din modă. Asta voi face și aici, pewww.insociety.ro.

 

 

Ema Tănase, educator al Grădiniței Gradinita Excellence

Ema ne va împărtăși în Insociety despre zilele colorate de la grădiniță, întâmplări cu și despre copii, despre nevoile lor, dezvoltarea emoțională a acestora sau despre rolul grădiniței și beneficiile ei în dezvoltarea copiilor. Grădinița, între opțiune și necesitate… prin ochii unui om care și-a promis să evolueze în acest an, în pregătire fiind pentru examenul de gradul II.
Profesează din 2008, imediat după ce a finalizat studiile liceale ale Școlii Normale „Vasile Lupu” Iași, perfecționându-se ulterior la Facultatea de Psihologie, specializarea „Pedagogia învățământului primar și preșcolar”.
„Îmi doresc să cresc frumos în domeniul pe care mi l-am ales. Muncesc din iubire și cu iubire. Motivația vine din ceea ce Osho spune- ‹‹Iubirea își acordă libertatea de care ai nevoie și te ajută să fii tu însuți.››. Ador oamenii mari și oamenii mici, de la care reușesc să-mi iau energia. Îmi place să fiu înconjurată de oameni care doresc să se dezvolte și de la care să mă inspir. Fiecare om are o poveste, fiecare te invață cum să fii și cum să nu fii. Sunt un „eu” autentic, care consideră că vârsta este doar un număr exact ca la pantof și că totul se măsoară în trăiri, emoții, sentimente, întâmplări cu oameni și despre oameni. Da, uneori simt că am 5 ani când primesc o veste bună și mă bucur ca cei mici de la gradiniță, sau că am 10 ani când nu îmi fac gânduri și 30 de ani când sunt convinsă că mi-am rezolvat task-urile.”

 

Oana Onofrei, designer de interior
„Mă ancorez pe pământ și-mi exprim în mod firesc sentimentele și imaginația. Găsesc plăcere în a comunica cu persoanele din jurul meu, în a le asculta viziunea despre ceea ce ne încojoară și fiecare conversaţie pe care o port mă îmbogăţeste si mă ajută să înţeleg mai multe despre lume. Iubesc culorile, arhitectura, oamenii și natura. Îmi place să cunosc, să simt, să descopar mereu noutăți în domeniul pe care îl studiez. Întregul mediu este plin de trăiri, de frumos, de natură, de artă, de cărţi bune, de case calde, de poveşti şi mai ales de suflete și zâmbete.
Am absolvit Facultatea de Arte plastice și Design “George Enescu” din IAȘI din dragoste de știință și frumos pe care să le împărtășesc cu cei din jur. Dorința mea de a-mi desăvârși pregătirea și de a intra cât mai mult în tainele acestei meserii frumoase care nu aduce numai satisfacții financiare ci mai ales aduce bucurie și frumusețe, m-a facut să contiinui cu Facultatea de Arhitectură “G.M.Cantacuzino”. În același timp am început și desfășurat activitatea de proiectare și amenajări interioare, de colaborare cu furnizori și parteneri care oferă produse de calitate și cu design deosebit.
Aici, în secțiunea DecoStyle, lumea va fi reflectată prin mintea, ochii şi sufletul meu. Mie îmi place să văd ceea ce e frumos, pozitiv şi bun în ceea ce mă înconjoară.
Abia aştept să ne cunoaştem! Iar până atunci, vă dau întâlnire și pe https://www.facebook.com/onoffinteriordesign/”.
S-a născut în 1995 în Iași și a absolvit Universitatea de arte George Enescu Iași, Foto-video, iar in prezent urmează un master în cadrul aceleiași facultăți.
Face fotografie din 2010 pentru că este modul cel mai facil în care se poate exprima. A ales fotografia artistică pentru că este de părere că menirea artiștilor nu e, așa cum s-ar crede, să creeze doar lucruri frumoase din punct de vedere estetic, ci să reflecte realități, să le critice, să încerce să schimbe. Fotografie comercială (în special nunți. sesiuni de portrete, pictoriale) pentru că nu se poate trăi din fotografia artistică și pentru că, contrar aparențelor, dacă ai norocul să dai peste oameni interesanți chiar poate fi o experiență plăcută.

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.