Se poartă Ultraviolet!

Se poartă Ultraviolet!

Institutul Pantone stabilește culoarea anului din anul 2000. Vedetele ultimilor trei ani au fost: Marsala (2015), Rose Quartz&Blue  Serenity (2016), Greenery (2017), iar pentru 2018 culoarea anului este UltraViolet.

Pentru a stabili culoarea fiecărui an experții institutului analizează cultura pop, mâncarea, moda, tehnologia și iată că pentru anul viitor au decis: UltraViolet.

Ca să le liniștesc pe cele care nu agreează suficient culoarea violet le asigur că vor fi la modă cu orice culoare vor alege pentru că Institutul Pantone nu impune culori,  nu înseamnă că toată lumea ar trebui să o poarte. Este doar un trend, o propunere.

Violetul este o culoare ce se compune din roșu și albastru, aș spune un roșu înflăcărat și un albastru calm. Este o culoare cu multă personalitate, energie.

Violetul sugerează luxul, bogăția, pasiunea, romantismul și emoțiile.

Machiajul în nuanțe de violet este o idee bine venită atât pentru ocazii speciale, cât și pentru o zi obișnuită din viața noastră.

Indiferent de culoarea aleasă pentru machiaj trebuie să ținem cont de ținută, vârstă, culoarea ochilor și culoarea părului.

Violetul se poate asocia și cu alte culori, este o culoare suficient de ofertantă și se potrivește femeilor cu ochii albaștri sau căprui dar și celor cu ochii negri sau verzi. Importantă este intensitatea culorii și cu ce altă culoare se combină.

Pentru machiajul ochilor am putea folosi creion, fard, texturi cremoase waterproof, glittere, toate în nuanțe de violet. Rezultatul final  este dat de modul în care le aplicăm pe toate astfel încât să fie corect, frumos și rezistent. Sunt de altfel cele trei condiții pe care trebuie să le îndeplinească un machiaj reușit, profesional.

Iată care ar fi 10 pași pentru un machiaj intens al ochilor, în nuanțe de violet, în cazul în care alegi un creion violet waterproof. Pentru celelalte tipuri de texturi vă aștept cu întrebări și voi știți deja unde mă găsiți J) :

1.Pregătirea tenului, aplicarea bazei de machiaj, fondului de ten, pudrei;

2.Aplicăm fond de ten și pe pleoape și puțină pudră;

3.Imediat sub sprânceană, în punctul cel mai înalt al pleoapei fixe aplicăm un fard uscat sau cremos – ivoire. Dacă alegerea este a unui fard uscat este suficient pentru a crea luminozitate în acea zonă, dacă alegerea este pentru o textură cremoasă (ivoire) aceasta e bine să fie fixată cu un fard în același ton. Nu vă recomand să aplicați culoarea albă – înăsprește și îmbătrânește;

4.Aplicăm creionul violet pe 80% din suprafața pleoapei mobile de la baza genelor către sprânceană și estompăm ușor;

5.Alegem un fard auriu, cupru sau bronz și îl aplicăm pe pleoapa mobilă în zona unde am finalizat estomparea creionului, de la colțul intern al ochiului până către colțul extern;

6.Fixăm creionul cu fard mat sau sidefat violet, glitter;

7.Aplicăm un eyeliner la baza genelor superioare și inferioare. Pentru pleoapa superioară putem estompa eyeliner-ul sau e posibil să rămână o linie și atât, iar pentru pleoapa inferioară indicat ar fi să estompăm și să uniformizăm în planul ochilor întreaga lucrare;

 

8.Blush-ul e bine venit. În funcție de culoarea pielii poate fi ușor bronzant, maroniu. Apoi puțin iluminator și gata cu pomeții;

9.Dacă ochii sunt machiați destul de intens, rujul ar putea fi nude sau un simplu gloss puternic strălucitor;

10.Putem aplica gene false.

Dacă alegeți să puneți accent pe ochi ar fi grozav să nu insistați și cu o culoare intensă pe buze și invers. Dacă ai ales un machiaj al ochilor doar violet este suficientă și o linie de eyeliner aurie fie pe pleoapa superioară la baza genelor, fie pe pleoapa inferioară  și poti fi la modă.

10 pasi și ești pregătită pentru o seară UltraViolet.

Succes !

Condiții preluare articol

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1. specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2. inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.