Ateliere de jurnalism pentru copii

Parte a programului „Şcoala de Comunicare şi Atitudine” şi a Şcolii Voinicilor, lansate în 2015, Clubul de jurnalism pentru copii și adolescenți îşi propune familiarizarea elevilor cu domeniului ziaristicii, urmărindu-se, totodată şi dezvoltarea lor personală.

„Şcoala de Comunicare şi Atitudine” este un program de dezvoltare personală pentru copii şi adolescenţi ce reuneşte o serie de alte proiecte cu tematici diferite – creativitate, jurnalism, branding personal, storytelling, scriere creativă, public speaking.

Advertisement

La atelierele organizate până acum au participat peste 200 de copii şi adolescenţi de la şcoli şi licee din Iaşi şi nu numai, cu rezultate foarte bune. În esenţă, urmărim susţinerea lor prin diferite tehnici preluate din jurnalism care îi ajută săşi identifice şi săşi transforme emoţiile, să folosească uşor cuvântul, fie el scris sau rostit, săşi definească valorile personale, scopul final fiind consolidarea stimei de sine şi obţinerea încrederii în propria persoană, unul dintre factorii determinaţi în atingerea performanţei în orice domeniu”, a spus jurnalistul Maura Anghel, inițiatorul programului.

Proiectul îşi propune o abordare multidisciplinară şi o intervenţie asupra copiilor, tot mai prinşi în capcana calculatorului şi a internetului. Este un pas important în schimbarea stilului de viaţă inactiv cu unul activ prin dezvoltarea atitudinii proactive social.

„Atelierele de jurnalism pun accent pe munca de teren şi munca în echipă în scopul identificării şi reflectării problemelor sociale din propria comunitate şi, implicit, a modificării atitudinilor personale în raport cu acestea. Astfel, aceste ateliere vor favoriza punerea în practică a informaţiilor obţinute, constituindu-se în situaţii de viaţă reale ce vor provoca dezvoltarea de noi abilităţi şi atitudini. Ne propunem aşadar ca elevii să vadă lumea şi pe ei înşişi în frumuseţea şi diversitatea ei”, a completat Maura Anghel.

Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani și se desfăşoară săptămânal, în zilele de sâmbătă, în intervalul 10-12, sub coordonarea iniţiatorului de proiect, Maura Anghel, jurnalist cu peste 20 de ani de experienţă.

În ultimii ani, Maura Anghel a organizat și derulat multe evenimente dedicate educaţiei şi nu numai, a iniţiat campanii de comunicare şi de imagine pentru diferite proiecte, a organizat dezbateri publice, proiecte de CSR etc. Despre ea vom afla mai multe într-un material viitor.

Deocamdată, toți copiii adunarea la Atelierele de jurnalism!

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1) specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2) inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *