”Acasă, în miezul verii”, piesa de teatru care deschide noua stagiune a Teatrului Național Iași

Deschiderea stagiunii are loc pe 17 septembrie, de la ora 19 fiind pusă în scenă piesa ”Acasă, în miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Claudiu Goga. Spectacolul a fost selecţionat la Festivalul Naţional de Teatru (Bucureşti, 2014), a obținut Marele Premiu și Premiul pentru cel mai bun actor (Teodor Corban) la Festivalul de Dramaturgie Contemporană (Braşov, 2014).

„Chirița în provinție” de Vasile Alecsandri și ”Moartea unui artist” de Horia Lovinescu sunt două dintre premierele anunțate deja pentru luna octombrie.

Advertisement

Potrivit directorului general al Teatrului Național Iași, Cristian Hadji-Culea, noua stagiune va fi dedicată Centenarului Marii Uniri: „Iașul a fost creuzetul acestei Mari Uniri. Prin rezistența, suferința, chinurile și umilința îndurate la Iași s-au pregătit marile victorii de la Mărășești, Mărăști și Oituz, s-a votat în Parlamentul găzduit temporar la Teatrul Național, Unirea Basarabiei, s-au pregătit Unirea cu Bucovina și Transilvania. Vrem să dedicăm două spectacole Iașului – capitala speranței, capitala de război a României și a Unirii Basarabiei cu România.”

Actorii Teatrului Național participă, ca în fiecare an, și la festivalurile de tradiție din țară și nu numai. Astfel, vor urca pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău”, cu spectacolele „Goldberg Show-Facerea lumii și alte întâmplări” (adaptare de Anca Măniuţiu după „Variaţiunile Goldberg” de George Tabori traducere de Alexandru Al. Șahighian, regie Mihai Măniuţiu)  și „Seceta roșie” (după „Cartea foametei” de Larisa Turea, scenariul și regia aparținându-i lui Petru Hadârcă), urmând ca în luna octombrie să participe la „Întâlnirile internaționale de la Cluj”, organizate de Teatrul Național Cluj-Napoca și la Festival de Teatru de la București. 

Mai multe informații se pot obține de pe site-ul Teatrului, www.teatrulnationaliasi.ro . Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (tel.0232 255999), de pe www.eventim.ro sau direct din magazinele Orange, Vodafone, Germanos, librăriile Humanitas și Cărturești.

 

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1) specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2) inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *