Iașul găzduiește Întâlnirea Tinerilor Ortodocși

Organizatorii spun că aproape 7000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria dar și de pe continentul african vor veni la Iași pentru a participa la „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși”, ediția 2017, eveniment care va avea loc în perioada 1-4 septembrie.

Potrivit site-ului http://ito2017.ro, întâlnirea urmărește „crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de/invite în Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate reprezintă scopul întâlnirii.”

Advertisement

Selectarea tinerilor se va face după următoarele criterii, participanții fiind:

  • Tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârsta cuprinsă între 16 – 35 ani, cu experiență  în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR și în alte asociații);
  • Tineri între 16 – 18 ani (maxim 50% din totalul grupului) vor fi selectați numai cu acordul scris al părinților pe baza formularului de participare trimis de către organizatori;
  • Studenți teologi și elevi seminariști (nu mai mult de 10% din totalul grupului).

Baia Mare, Cluj și București sunt orașele care au găzduit până în prezent edițiile din anii 2013-2016.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Iașilor- prin Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor-, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români filiala Iași (ASCOR Iași), cu sprijinul autorităților locale.

 

sursa foto: http://ito2017.ro

 

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1) specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2) inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *