Grigore T. Popa, omagiu aniversar la UMF Iași

La 125 de ani de la nașterea lui Grigore T. Popa, ”părintele spiritual” al UMF Iași, pe 4 mai, în Aula ”George Emil Palade”, de la ora 17.30, vor avea loc câteva evenimente cultural-științifice la care sunt așteptați să participe toți cei pasionați de medicină, istorie dar și de literatură.

Pe lângă conferința dedicată corespondenței dintresavantul Grigore T. Popa și soția sa, așteptată este și lansarea volumului Pericolul neisprăviților, care face parte din seria de autor „Grigore T. Popa”, inițiată și coordonată de dr. Richard Constantinescu. „Sunt texte din perioada 1914-1940, scrise de Grigore T. Popa în diverse publicații, dar și un text nepublicat, <Pentru ce vă ucideți>, scris după încetarea Primul Război Mondial. Cel din 1914 reprezintă debutul său publicistic în revista <Neamul românesc>  a lui Nicolae Iorga. Cele mai multe articole sunt din revista pe care el a coordonat-o, <Însemnări ieșene>”, a declarat dr. Richard Constantinescu.

sursa info și mai multe detalii găsiți pe: http://news.umfiasi.ro/umf-iasi-sarbatoreste-125-ani-de-la-nasterea-lui-grigore-t-popa/

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *