Grigore T. Popa, omagiu aniversar la UMF Iași

La 125 de ani de la nașterea lui Grigore T. Popa, ”părintele spiritual” al UMF Iași, pe 4 mai, în Aula ”George Emil Palade”, de la ora 17.30, vor avea loc câteva evenimente cultural-științifice la care sunt așteptați să participe toți cei pasionați de medicină, istorie dar și de literatură.

Pe lângă conferința dedicată corespondenței dintresavantul Grigore T. Popa și soția sa, așteptată este și lansarea volumului Pericolul neisprăviților, care face parte din seria de autor „Grigore T. Popa”, inițiată și coordonată de dr. Richard Constantinescu. „Sunt texte din perioada 1914-1940, scrise de Grigore T. Popa în diverse publicații, dar și un text nepublicat, <Pentru ce vă ucideți>, scris după încetarea Primul Război Mondial. Cel din 1914 reprezintă debutul său publicistic în revista <Neamul românesc>  a lui Nicolae Iorga. Cele mai multe articole sunt din revista pe care el a coordonat-o, <Însemnări ieșene>”, a declarat dr. Richard Constantinescu.

Advertisement

sursa info și mai multe detalii găsiți pe: http://news.umfiasi.ro/umf-iasi-sarbatoreste-125-ani-de-la-nasterea-lui-grigore-t-popa/

 

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1) specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2) inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *