Festivalul-Concurs „POP’N’IAȘI”, refrenul studenției

Duminică, 23 aprilie, la Casa de Cultură a Studenților din Iași s-a desfășurat preselecția pentru finala ediției I a Festivalului-Concurs Național de Interpretare Vocală „POP’N’IASI”, deschis tinerilor între 18-30 ani și având ca scopuri afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor autentice în vederea lansării în elita muzicii pop şi nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale muzicii pop din România.

Preselecția de duminică, desfășurată în Studioul de Înregistrări al Casei de Cultură a Studenților, a însemnat emoții mari pentru mai mulți tineri studenți frumoși, talentați și plini de elanul afirmării.  

Advertisement

Fiecare participant a avut de interpretat două piese cu negative, diferite ca structură ritmică, melodică etc., una dintre lucrări fiind obligatoriu din creaţia pop românească. Juriul (din care au făcut parte profesoara și actrița Ateneului din Iași, Erica Moldovan, solista Opis Band și profesoara Irina Gorga și subsemnata, lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte George Enescu, profesor de jazz-muzică ușoară), a ascultat cu bucurie fiecare melodie, notând obiectiv prestațiile tinerilor artiști. Pentru fiecare dintre aceștia s-au conturat sfaturi ce țin de expresivitate, dicție, intonație, calitatea actului artistic în ansamblu în așa fel încât, în concurs, prestația acestora să fie și mai valoroasă.

Concurenții cu care ne vom întâlni în finală sunt: Maarouf Sandy, Grecu Miruna Ioana, Iosub Ștefana, Bălăuță Roberta, Surugiu Gabriela, Isabela Nițică, Jouda Bader Maria, Haidău Alexandra.

În data de 30 mai 2017, începând cu orele 14:00 vor avea loc repetiții pentru etapa finală din data de 31 mai 2017, fiecare concurent având alocat un spațiu de 15-30 minute pentru a repeta cu OPIS BAND piesele alese pentru concurs, element de mare însemnătate pentru soliștii vocali dornici să fie acompaniați live. Concursul se va desfăşura în data de 31 mai 2017, iar pe 1 iunie 2017 va avea loc „Gala Laureaţilor”. Concurenţii vor cânta acompaniaţi de OPIS BAND IAȘI.

Fără îndoială, cei mai buni soliști vor fi recompensați cu diplome și premii, astfel:

  • Premiul I – 2.000 lei
  • Premiul al II-lea – 1.000 lei
  • Premiul al III-lea – 500 lei

Câştigătorul premiului întâi va fi invitat să susţină un microrecital live la următoarea ediţie a Festivalului-Concurs „POP’N’IAȘI“.

În luna mai vă așteptăm pe toți să ne bucurăm de refrenul studenției la Festivalul-Concurs Național de Interpretare Vocală „POP’N’IAȘI“!

 

 

 

Fiecare articol al www.insociety.ro este muncit. Respectăm munca fiecăruia și drepturile de autor. De aceea, credem în regulile fair-play-ului. Dacă nu avem încheiat un acord scris în care să specificăm explicit forma de colaborare, vă dăm posibilitatea de a prelua din articolele noastre în limita a maxim 500 de caractere , cu următoarele obligații:
1) specificați în articolul dumneavoastră sursa clar și concis;
2) inserați linkul articolului nostru și faceți trimitere vizibil către acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *